FICÁNKA BÖLCSŐDE A TERÉZVÁROSBAN

Törekszünk arra, hogy a gyermekek emberi méltóságát mindenkor tiszteletben tartva, a hátrányos megkülönböztetés minden formájától mentes gondozásban nevelésben részesüljenek.

A gyermek szemével

A mamámnak reggel 06:00-08:15-ig lehet beérnie velem a bölcsődébe. Én általában 08:00-ig szoktam megérkezni. Azért nem később, hogy ne zavarjam meg a társaimat reggelizés közben. Vannak gyerekek, akik sokkal korábban jönnek, mint én, és ilyenkor már ők is éhesek, szükségük van a gondozónéni odafigyelésére, törődésére. Olyan kisgyerek is van közöttünk, aki később jön. Ők csak azután indulnak el otthonról, miután megreggeliztek.

Amikor megérkezünk, anyukám átöltöztet, utcai ruhámat beteszi a szekrénybe, amire az én jelem van festve. Mielőtt bemegyek a gyerekekhez játszani, a fürdőszobában megmosom a kezem.

A gondozónéni minden reggel mosolyogva fogad, és megkérdezi, mi történt velem, amíg nem voltam a bölcsődében? Ha rosszkedvem van, mindig megvígasztal.

1/4 9-kor kezdünk készülni a reggelihez. Mi is segíthetünk teríteni, ha van kedvünk hozzá.

A gondozónéni minden étkezés előtt megkóstolja az ennivalót, hogy meg tudja mondani nekünk mit eszünk, és azért is, hogy véletlenül ne kapjunk nagyon meleg ételt, vagy italt.

Minden étkezésnél a megszokott helyünkre ülünk, és a sorrend is állandó, így -főleg míg "kicsik" vagyunk-, jobban el tudunk igazodni a napirendben.

p1130174.jpg

Reggelire sok finomságot szoktunk kapni. Tejet, kávét, kakaót, gyümölcsteát, péksüteményt, vagy rozskenyeret, különféle pástétomot, sonkát, virslit, idény jellegű zöldségeket.

Reggeli után mindig mosunk fogat!

Nyáron sok időt töltünk a kertben. Miután használtuk a  méretünkhöz igazodó WC-t, és megmostuk a kezünket is, rögtön indulunk játszani!

05.07.gyerekek2.jpg

Amikor nagyon meleg van pancsolni is szoktunk.

05.07.gyerekek.jpg

Télen is kimegyünk a kertbe, de csak a tízórai gyümölcslé elfogyasztása után, mikor már mind a két gondozónéni velünk van. Ők segítenek nekünk felvenni a meleg ruhákat, de mi is próbálkozhatunk, hogy mire óvodások leszünk egyedül is tudjunk öltözködni. Szüleink ezért nagyon büszkék ránk.


gyerekek5.jpg

Télen a délutános gondozónéni megérkezéséig kedvünk szerint játszunk  társaimmal a szobában. A másik gondozónéni ilyenkor sokat mesél, énekel nekünk, rajzolhatunk ceruzával, vagy zsírkrétával, ujjfestékkel,  ragasztózhatunk, vághatunk nekünk való ollóval. Kipróbálhatunk különböző fejlesztő és ügyességi játékokat.

A só-barlangba is ilyenkor szoktunk menni, mert az jót tesz az egészségünknek, és segít megelőzni a különböző légúti betegségeket, ezért ritkábban kell menni a doktornénihez, -bácsihoz.

A bölcsődében az ünnepekről sem feledkezünk meg! Mindig felköszöntjük a születésnapját ünneplő társainkat, finom süteményt eszünk és gyümölcslét iszunk, a szépen megterített asztalnál.

A télapó minden évben ellátogat hozzánk és ajándékkal kedveskedik nekünk, mert mi mindig jók vagyunk.


15.jpg

Az idén éppen az udvaron játszottunk, mikor megérkezett. Tudtuk, hogy jönni fog, ezért senki sem ijedt meg tőle!

Karácsonyfa nem szokott lenni a bölcsődében, de a kertben lévő kis fenyő  pompás díszbe öltözik ilyenkor, ezzel jelezve a közelgő ünnepet. Új játékokat  is kapunk ajándékba.

Farsangkor közösen festünk álarcokat, anyáknapjára ajándékot készítünk az anyukáknak, nagymamáknak.

gyerekek17.jpg

Húsvétkor tojást festünk, és a fiúk locsolóverset tanulnak, amit persze, mi lányok is tudunk.

pb190021.jpg

A sok játéktól és a friss levegőtől alaposan elfáradunk, mire megérkezik az ebéd.

A fürdőszobai tevékenységek után, mikor már szépen megmosakodtunk és fésülködtünk, elfogyasztjuk a főzeléket, baromfihúst, és a gyümölcsöt, amit minden nap bőségesen kapunk.

Ebéd után szükségünk van egy kis pihenésre, amit kényelmes ágyunkon fekve tölthetünk el, otthonról hozott "alvókellékekkel".

Aki hamarabb felébred, csendesen pihen, vagy játszik az ágyán, amíg  mi alszunk.

Az uzsonnához gyakran kapunk müzlit, gyümölcsjoghurtot, mézet, lekvárt és más finomságot.

A játék ezután is folytatódik, vagy az udvaron, vagy a szobában, ez az évszaktól és az időjárástól függ.

Ilyenkor már várom, hogy a mamám megérkezzen, mert megígérte, hogy muka után nagyon siet értem.

A gondozónéni elmeséli neki,  hogy telt a napom, amíg ő dolgozott és nem lehetett velem.

Azzal köszönünk el egymástól, hogy holnap reggel ismét találkozunk a bölcsődében. VigyorWeblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 17
Heti: 93
Havi: 281
Össz.: 60 013

Látogatottság növelés
Oldal: Egy napom a bölcsődében
FICÁNKA BÖLCSŐDE A TERÉZVÁROSBAN - © 2008 - 2018 - ficankabolcsode.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »